codziennie nowe aktualizacje
Tortellini Biedronka – opis produktu
Tortellini Biedronka to produkt marki Rana – marki należącej do włoskiej firmy rodzinnej Giovanni Rana, znanego producenta włoskich makaronów.
Pod marką dostępne jest m.in. świeże tortellini Rana z ricottą i szpinakiem. Jest to świeży makaron jajeczny z farszem składającym się z sera ricotta i szpinaku. To produkt chłodzony, gotowy do spożycia po obróbce termicznej. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych aromatów. Oferta marki obejmuje także inne warianty smakowe – tortellini Rana z prosciutto i serem i tortellini Rana z mozzarellą i pomidorami.
Produkt dostępny jest m.in. w sieci sklepów Biedronka.
Średnia cena tortellini marki Biedronka to 8-9 złotych za opakowanie zawierające 250 gramów produktu.
Z czego zrobione jest tortellini z Biedronki? Skład i wartości odżywcze produktu
W skład tortellini z Biedronki wchodzą: nadzienie 50%: ser ricotta 47% (serwatka, mleko, sól), płatki ziemniaczane, olej słonecznikowy, serwatka w proszku (z mleka), szpinak 8%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), sól, błonnik kukurydziany, naturalne aromaty (zawierają mleko).
100 gramów produktu dostarcza: 256 kcal (7,7 g tłuszczu, 8,9 g białka, 37 g węglowodanów)
Sposób przygotowania tortellini
Tortellini to produkt gotowy do spożycia po krótkiej obróbce termicznej. Makaron należy wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 1 minutę – tyle wystarczy, żeby zaraz cieszyć się ciepłym posiłkiem. Danie podawać można z dowolnie wybranymi dodatkami.
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Jak smakuje tortellini Biedronka? Czy warto je kupić?
Tortellini marki Biedronka to bardzo smaczny makaron, który świetnie sprawdzi się jako gotowy i szybki do przygotowania posiłek. Produkt wymaga jedynie podgrzania – makaron wystarczy gotować przez 1 minutę. Szybkość i łatwość przyrządzenia niewątpliwie pozwoli na zaoszczędzenia czasu i wysiłku, a danie z powodzeniem spełni funkcję awaryjnej potrawy. Z całą pewnością zadowoli też amatorów włoskich smaków.
Makaron smakuje przy tym naprawdę dobrze – jest wyrazisty i dobrze doprawiony. Doskonale łączy się z oliwą albo rozpuszczonym masłem, smak całości wspaniale podkreśli tarty parmezan. Na pochwałę zasługuje zarówno farsz, jak i ciasto. Nadzienie jest wyraźnie wyczuwalne, nie można też narzekać na jego ilość, farszu mamy tu rzeczywiście sporo. Ciasto makaronowe jest dość miękkie i delikatne, a jego smak dobry. Skład tortellini z Biedronki nie wzbudza większych wątpliwości. Na liście składników nie znajdziemy substancji konserwujących ani żadnych sztucznych czy podejrzanych dodatków.
Cena tortellini marki Biedronka jest przy tym korzystna.
rewelacja