codziennie nowe aktualizacje
Twaróg Biedronka Delikate – informacje o produkcie
Twaróg Biedronka Delikate to produkt marki własnej należącej do sieci sklepów Biedronka, będącej częścią portugalskiego przedsiębiorstwa Jeronimo Martins.
Pod marką Delikate dostępne są różnego rodzaju sery i twarogi. Jednym z popularniejszych produktów jest zaś twaróg Biedronka Delikate klinek półtłusty. Jest to ser o zawartości tłuszczu 4%, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Zawiera żywe kultury bakterii. Ma tradycyjny kształt klinka. Sprzedawany jest w opakowaniu z możliwością wielokrotnego otwierania. Występuje również w wersji chudej i tłustej.
Produkt dostępny jest wyłącznie w sieci sklepów Biedronka.
W skład twarogu Biedronka Delikate wchodzą: mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej.
100 gramów produktu dostarcza: 139 kcal (4 g tłuszczu, 16 g białka, 3,8 g węglowodanów).
Średnia cena twarogu Biedronka Delikate to 4 złote za opakowanie zawierające 250 gramów produktu.
Nasza opinia o twarogu Biedronka Delikate
Do największych i niekwestionowanych zalet twarogu Biedronka Delikate należy jego prosty i zdrowy skład. Ser składa się wyłącznie z mleka i bakterii mlekowych. Nie zawiera żadnych sztucznych substancji ani dodatków. Stanowi przy tym bogate źródło wartościowego białka. Dostarcza organizmowi także cennych witamin i składników mineralnych.
Jego smak jest bardzo łagodny, może nawet nieco zbyt mało kwaskowy. Twaróg wyróżnia się zwartą, choć trochę zbyt kruchą strukturą. Ma apetyczny śnieżnobiały kolor. Pachnie również bardzo przyjemnie – czuć w nim świeże mleko i śmietankową nutę. Ma przy tym atrakcyjny kształt nawiązujący do tradycyjnej formy klinka. Warto wspomnieć także o praktycznym opakowaniu, które można wielokrotnie zamykać i otwierać, co pozwala na dłuższe zachowanie świeżości produktu.
Twaróg Biedronka Delikate dobrze smakuje zarówno solo, jak i z dodatkami, a także na słono i słodko. Sprawdza się jako baza twarożków i past kanapkowych, składnik wypieków i farszów. Jego cena jest przy tym bardzo korzystna.
W ostatnim czasie ( ok. 3 miesiace ) coraz bardziej kwaśny. A dzisiejszy t.j. 20.05.2023 to brak skali pH. Tego nie da się. jeść. Czas najwyższy na zmianę producenta!!!!!! No i sklepu.
W ostatnim czasie koszmarnie kwaśny. Co kupię, to trafia do kosza, bo nie da się go zjeść..
Witam tu pisze że ser jest z mleka i bakterii mlekowych Czy jest w nim jakaś podpuszczka ???
Po zmianie producenta bardzo się zepsuł. Teraz kupuje u konkurencji