codziennie nowe aktualizacje
Knoppers baton – informacje o produkcie
Knoppers baton to produkt firmy Storck – znanego niemieckiego przedsiębiorstwa produkującego słodycze, powstałego w 1903 roku.
Jest to baton składający się z wafelków, mlecznego i orzechowego kremu z orzechami laskowymi oraz warstwy czekolady mlecznej. Jest dostępny w opakowaniach o wadze 25 gramów.
W skład batona Knoppers wchodzą: cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), odtłuszczone mleko w proszku* (13,5%), mąka pszenna (12,3%), orzechy laskowe (9,1%), pełnoziarnista mąka pszenna (6,1%), kakao, tłuszcz mleczny* (2,6%), kakao niskotłuszczowe, skrobia pszenna, emulgator: lecytyny (soja), produkt z serwatki (z mleka), pełnotłuste mleko w proszku* (0,2%), sól, aromaty naturalne, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, mielone orzeszki ziemne. Produkt może zawierać także migdały, inne orzechy i jaja.
100 gramów produktu dostarcza: 550 kcal (33,2 g tłuszczu, 52,4 g węglowodanów, 8,8 g białka).
Średnia cena batona Knoppers to 1,5 złotych.
Nasza opinia o batonie Knoppers
Baton Knoppers to znany i chętnie kupowany produkt – na rynku dostępny jest od dawna, a jego popularność nie osłabła do dziś. Jest to bardzo smaczna przekąska – jej smak można bez wahania określić jako atrakcyjny, a konsystencję – bardzo przyjemną.
Wafelki są chrupiące, a mleczne nadzienie zachwyca kremowością i miękkością. Nugatowy krem jest intensywny w smaku, a całości dopełnia dodatek prażonych orzechów laskowych oraz warstwa delikatnej czekolady mlecznej. Wszystkie te elementy tworzą naprawdę zgraną i wyjątkowo udaną kompozycję – całość jest słodka, ale jej słodycz jest wyważona, „w sam raz”.
Baton Knoopers jest pożywny i dostarcza energii – idealnie sprawdzi się jako przekąska między posiłkami. Wprawdzie zawiera sporo cukru i tłuszczu, ale spożywany w umiarkowanych ilościach nie powinien wpływać negatywnie na zdrowie i samopoczucie.
Cena batona Knoppers jest przystępna. Za jego powstaniem stoi zaś rozpoznawalna i ceniona firma, właściciel wielu znanych marek i wiodący producent wyrobów cukierniczych.