codziennie nowe aktualizacje
Lody Lidl – dane i opis produktu
Lody Lidl to produkt marki Bon Gelati – marki własnej należącej do sieci sklepów Lidl będącej częścią międzynarodowej grupy przedsiębiorstw Lidl.
Pod marką Bon Gelati dostępne są różnego rodzaju lody. Jednym z najbardziej podstawowych wariantów produktu są przy tym lody czekoladowe (Dairy Ice Cream Bon Gelati Chocolate). Są to lody wytwarzane na bazie mleka i śmietanki. Zawierają kawałki czekolady. Dostępne są w dużych, familijnych opakowaniach o pojemności 1000 ml.
Produkt dostępny jest wyłącznie w sieci sklepów Lidl.
Lody z Lidla – wartości odżywcze i lista składników
W skład czekoladowych lodów z Lidla wchodzą: mleko odtłuszczone, 26% bita śmietanka, cukier, serwatka (z mleka), syrop glukozowo-fruktozowy, 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, glukoza, miazga kakaowa, syrop glukozowy, tłuszcz kakaowy, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny (ze słonecznika), stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, naturalny aromat wanilii.
100 gramów produktu dostarcza: 247 kcal (13,2 g tłuszczu, 4,2 g białka, 26,9 g węglowodanów)
Ile kosztują lody z Lidla? Oferta marki
Średnia cena lodów czekoladowych marki Lidl to 15-16 złotych za opakowanie zawierające 1000 ml produktu.
Oferta marki Bon Gelati obejmuje także lody w innych smakach. To m.in. słony karmel, orzech, straciatella, lody z rumem i rodzynkami, lody miętowe z czekoladą.
Ponadto dostępne są lody z polewą (tiramisu, mascarpone, orzech laskowy, banan) oraz lody na patyku w polewie (w mlecznej i białej czekoladzie).
Czy warto kupić lody Lidl? Nasza opinia o produkcie
Naszym zdaniem lody z Lidla o smaku czekoladowym to bardzo smaczne lody, które świetnie sprawdzą się jako zimny deser – znakomicie smakują same, a także z różnego rodzaju dodatkami, np. owocami, sosami, orzechami czy posypkami. Skutecznie osłodzą zarówno ciepłe, letnie dni, jak i te chłodniejsze.
Smakują zresztą naprawdę dobrze. Są słodkie, ale nieprzesłodzone, mocno czekoladowe z wyraźnie wyczuwalnym śmietankowym charakterem. Ich konsystencja jest miękka, gładka, niezwykle kremowa. Co więcej, są odpowiednie do spożycia zaraz po wyjęciu z lodówki – nie wymagają ogrzania, w wielu przypadkach często potrzebnego do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Można nawet pokusić się o ich porównanie do świeżych lodów z lodziarni – oczywiście nieco odbiegają od nich jakością i smakiem, ale jak na produkt z marketu są naprawdę godne polecenia. Niestety ich skład nie zachwyca. Poza mlekiem i śmietanką znajdziemy tu bowiem mnóstwo sztucznych dodatków.
Lody z Lidla mają przy tym atrakcyjną cenę.
Zobacz też naszą opinię o lodach proteinowych z Lidla!