1042 produktów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Spód do pizzy Biedronka

Producent: Donatello Cena: ok. 5 zł spód do pizzy biedronka

Spód do pizzy Biedronka

Producent: Donatello Cena: ok. 5 zł
Nasza ocena:

2.0

Ocena użytkowników:

4.8 Opinie (4)

Oznacz status produktu:

Spód do pizzy Biedronka – informacje o produkcie

Spód do pizzy Biedronka to produkt marki Donatello – marki własnej należącej do sieci sklepów Biedronka będącej częścią portugalskiego przedsiębiorstwa Jeronimo Martins.

Pod marką Donatello dostępne są różnego rodzaju produkty spożywcze, w tym spód do pizzy świeży. Jest to gotowe ciasto drożdżowe wytwarzane z mąki pszennej z dodatkiem oliwy z oliwek. Ma formę zrolowanego prostokąta zawiniętego w papier. Jest to półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Produkt dostępny jest wyłącznie w sieci sklepów Biedronka.

W skład spodu do pizzy marki Biedronka wchodzą: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, skrobia pszenna, oliwa z oliwek (1,5%), alkohol etylowy, sól, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), drożdże, białko pszenne, glukoza, mąka kukurydziana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulgator (Mono- i diglecyrydy kwasów tłuszczowych).

100 gramów produktu dostarcza: 267 kcal (5,4 g tłuszczu, 6,6 g białka, 54 g węglowodanów)

Średnia cena spodu do pizzy od Biedronki to 5-6 złotych za opakowanie zawierające 440 gramów produktu.

Nasza opinia o spodzie do pizzy Biedronka

Spód do pizzy Biedronka to produkt, który zdecydowanie nie jest godny polecenia. Nie zachwyca smakiem ani konsystencją, a jego skład również pozostawia wiele do życzenia. Przede wszystkim spód znacznie różni się od klasycznego ciasta na pizzę, i to pod wieloma względami. Wprawdzie trudno oczekiwać, żeby półprodukt był identyczny ze świeżym wyrobem, to jednak powinien go chociaż w jakimś stopniu przypominać. Tymczasem ciasto w ogóle nie rośnie, a po upieczeniu jest zwyczajnie twarde. Brakuje mu elastyczności i chrupkości tradycyjnej włoskiej pizzy. Jego smak jest przy tym dość nijaki.

Skład spodu do pizzy Biedronka budzi także mnóstwo wątpliwości. Na długiej liście składników znaleźć można przeróżne sztuczne dodatki. Mamy tu spulchniacze, emulgatory i regulator kwasowości. Mało tego, bo do produkcji ciasta użyto alkoholu etylowego, skrobi i glukozy. Warto przy okazji przypomnieć, że klasyczna włoska pizza składa się przede wszystkim z mąki, wody i drożdży.

Opinie o Spód do pizzy Biedronka - dodaj:

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

69 − 68 =

Opinie o produkcie

  1. KK Karol K

    Pizza domowa własnej roboty z tym spodem od pizzy jest bardzo smaczna, dużo lepsza niż kupne ze sklepu, więc zdecydowanie nie zgadzam się z opinią w tym artykule, ktoś widocznie nie umie wykorzystać tego półproduktu, skoro wypisuje takie głupoty. Moja pizza na tym spodzie, jest mięciutka i chrupiąca, dodatkowo z tego ciastospodu wychodzą też super pizzerinki

    4.0

  2. K Kiki

    Również nie zgadzam się z opinią. Ciasto na pizze jest ok. Cienkie ciasto, brzegi wychodza chrupiace spód jest zawsze przypieczony ale jednoczesnie miękki. Kupuje regularnie.

    5.0

  3. TS Twój stary

    Spod do pizzy jest bardzo smaczne , przy połowie można sie najeść i duzo nie przytyjesz jeśli trzymasz diete. Polecam - pizza domowa zawsze najlepsza ! ;) Daje 10/10

    5.0

  4. A Abasdarhon

    Nie chcacy kliknąłem mam nie polecam, wszytko git spod spoko i smaczny.

    5.0

Podobne