codziennie nowe aktualizacje
Pinsa Lidl – informacje o produkcie
Pinsa Lidl to produkt firmy 33 Fine Foods – działającej na rynku od 2002 roku, mającej w ofercie tzw. italian breads, włoskie słodycze, wypieki i przekąski.
Pod marką 33 Fine Foods dostępne są różnego rodzaju włoskie produkty spożywcze, w tym pinsa. Jest to rodzaj włoskiego pieczywa typu „flat bread” (dosłownie „płaski chleb” – to rodzaj płaskiego ciasta wypiekanego w wysokich temperaturach), wytwarzanego na bazie mąki pszennej, sojowej i ryżowej, z dodatkiem drożdży i zakwasu. Ma owalny i płaski kształt. Jest to produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Produkt dostępny jest m.in. w sieci sklepów Lidl.
W skład pinsy z Lidla wchodzą: mąka pszenna, woda, mąka ryżowa, mąka sojowa, sól jodowana, oliwa z oliwek ekstra virgin, suszony zaczyn z zakwasu, semolina ryżowa, naturalne aromaty, suszone drożdże piwne, substancja konserwująca: kwas sorbowy.
100 gramów produktu dostarcza: 223 kcal (1,7 g tłuszczu, 7,1 g białka, 44 g węglowodanów)
Średnia cena pinsy marki Lidl to 12-13 złotych za opakowanie zawierające 230 gramów produktu.
Nasza opinia o pinsie Lidl
Pinsa Lidl to bardzo smaczne, soczyste i kruche ciasto. Jest to rodzaj placka (czy też pieczywa), który świetnie sprawdzi się jako spód do przygotowania dania bardzo zbliżonego do pizzy (pinsa zwana jest zresztą rzymską krewną pizzy). Doskonale komponuje się z mozzarellą i innymi serami, warzywami, grzybami, szynką itd. Ma wyrazisty i charakterystyczny smak, a także jędrną i chrupką strukturę. Jest przy tym lekkostrawna i stosunkowo niskokaloryczna.
Skład produktu nie budzi większych wątpliwości. Pinsa Lidl zawiera trzy rodzaje mąki, czyli mączną mieszankę charakterystyczną dla tego rodzaju wypieków. Na liście składników można wprawdzie znaleźć substancję konserwującą, to jednak jest to środek powszechnie dodawany do żywności i uznany za całkowicie bezpieczny dla zdrowia. Poza tym nie ma tu żadnych innych sztucznych dodatków. Do zalet produktu zaliczyć można ponadto szybki sposób przygotowania dania – pinsę wystarczy wstawić do nagrzanego piekarnika na zaledwie 5-6 minut.
Cena pinsy Lidl jest przy tym dość korzystna.
Szybkie danie, fajne, proste ciasto produkt lepszy niż popularne spody do pizzy i ciasta, które są nafaszerowane chemią
4.0
Super
5.0