914 produktów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Masło Osełka

Producent: Sobik
Kategoria: Masło - wartości odżywcze, zastosowanie, cena
masło osełka

Masło Osełka

Producent: Sobik Kategoria: Masło - wartości odżywcze, zastosowanie, cena

5.0 Opinie (1)

Oznacz status produktu:

Masło Osełka – informacje o produkcie

Masło Osełka to produkt firmy Sobik – polskiego przedsiębiorstwa zajmującego się produkcją nabiału, działającego na rynku od początku lat dziewięćdziesiątych XX wieku.

Oferta firmy obejmuje kilka rodzajów masła, w tym Masło Extra Osełka Górska. Jest to masło o zawartości tłuszczu 83%. Nie zawiera konserwantów. Ma charakterystyczny owalny kształt, który stanowi nawiązanie do tradycyjnej metody formowania masła właściwej domowym wyrobom podbeskidzkich góralek. Produkt dostępny jest w porcjach o wadze 200 gramów lub 300 gramów. Opakowany jest w folię ekologiczną.

100 gramów produktu dostarcza: 750 kcal (83 g tłuszczu, 0,7 g białka, 0,4 g węglowodanów).

Średnia cena masła Osełka to 14 złotych za 300 gramów produktu.

Nasza opinia o maśle Osełka

Masło Extra Osełka Górska to wysokiej jakości produkt o naturalnym smaku i przyjemnym aromacie. Masło jest naprawdę bardzo smaczne – jego smak jest łagodny, ale dość wyrazisty. Podobnie jak zapach, równie nienarzucający się, choć niepozbawiony charakterystycznej woni masła.

Produkt nie zawiera środków konserwujących ani żadnych sztucznych dodatków. Warto także zwrócić uwagę, że zawartość tłuszczu w tym przypadku to aż 83%, co wyróżnia go na tle innych (zdecydowana większość dostępnych maseł zawiera 82% tłuszczu). Osełka jest też w pełni naturalna – świadczy o tym chociażby jej krótki termin przydatności do spożycia (zaledwie 21 dni).

Nieco wątpliwości wzbudza przy tym struktura masła. Wyjęte z lodówki niekiedy wręcz się kruszy, a jego konsystencja może wydawać się niedostatecznie kremowa i nie dość mazista. Pod wpływem temperatury masło Osełka rozpuszcza się jednak bardzo dobrze.

Warto wspomnieć także o jego atrakcyjnym kształcie – producent informuje, że taką formę mają tradycyjne masła wyrabiane domowym sposobem przez góralki na Podbeskidziu. Pewien atut stanowić może też ekologiczne opakowanie Osełki, a także możliwość wyboru między mniejszą a większą gramaturą – 300-gramowa porcja to świetna propozycja np. dla dużych rodzin albo osób zużywających dużo masła.

Warto ponadto wspomnieć, że produkt otrzymał wiele prestiżowych nagród.

Opinie o Masło Osełka - dodaj:

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

73 − 69 =

Opinie o produkcie

  1. F frynia

    Pysznie smakuje, ładnie pachnie, dobrze sprawdza się w wypiekach

    5.0

Podobne