codziennie nowe aktualizacje
Makaron Czaniecki nitka walcowana - informacje o produkcie
Polska marka Czanieckie Makarony funkcjonuje na rynku od trzech pokoleń. Jej Makaron nitka walcowana powstał z inspiracji domowymi smakami i aromatem gorącego rosołu. Produkt znakomicie nadaje się do tego dania oraz innych zup. Gotuje się ok. 9 minut.
Makaron został wykonany tradycyjną metodą walcowania w oparciu o sprawdzoną od pokoleń recepturę. Do jego wyrobu wykorzystano mąkę z pszenicy durum z dodatkiem masy jajowej i kurkumy.
Makaron jest sprzedawany w opakowaniach 250 lub 500 g. 100 g suchego produktu zawiera 3,7 g tłuszczu, 70 g węglowodanów (w tym 0,3 g cukrów), 13 g białka i 2,6 g błonnika. Wartość odżywcza wynosi 371 kcal.
Produkt można kupić w dużych supermarketach w cenie ok. 6 zł za 500 g i ok. 3,5 zł za 250 g.
Nasza opinia o makaronie Czanieckim nitka walcowana
Makaron Czaniecki nitka walcowana to propozycja dla każdego, kto chce przywołać w kuchni smaki dzieciństwa. Dzięki zawartości jajek produkt jest bardzo pożywny i sycący. Jego pełny smak z nutą kurkumy nadaje zupom wyrazistości, a sprężysta, odpowiednio miękka struktura decyduje o ich gęstości. Piękny, bursztynowy kolor makaronu sprawia zaś, że potrawy efektownie prezentują się na talerzu.
Produkt wyróżnia się również atrakcyjnym składem bez konserwantów i innych sztucznych dodatków. Powstał z połączenia kaszy pszennej makaronowej, z semoliną, jajkami i kurkumą. Tak łączy tradycyjną, polską recepturę z typowym dla włoskich makaronów składnikiem - mąką z pszenicy durum. Uwagę zwraca również bardzo mała zawartość cukru i soli w składzie. Jest to zatem odpowiedni wybór dla każdego, kto dba o zdrową dietę.
Makaron Czaniecki Nitka Walcowana ma wysoką jakość i dobry smak, a za jedyny jego minus można naszym zdaniem uznać nieco zbyt wygórowaną cenę.