codziennie nowe aktualizacje
Makaron nitka rosołowa Goliard - informacje o produkcie
Makaron nitka rosołowa to chętnie wybierany przez konsumentów produkt polskiej marki Goliard. Został wykonany tradycyjną, walcowaną metodą z wysokiej jakości mąk pszenicznych oraz pasteryzowanej masy jajowej. Znakomicie nadaje się do rosołu i innych zup. Aby go przyrządzić, należy dodać odmierzoną porcję do gotującej się, osolonej wody i gotować przez 4-8 minut.
Nitka rosołowa to nowa odsłona makaronu tego typu od firmy Goliard. Producent oferuje ją w zmienionej formie pakowania. Jak zapewnia, pozwoliło to zaoszczędzić koszty wytworzenia i zoptymalizować cenę produktu. Opakowanie kosztuje ok. 3 zł i zawiera 250 g makaronu, co przekłada się na 5 porcji. W 50 g suchego makaronu znajduje się 0,9 g tłuszczu, 7,6 g białka i 35 g węglowodanów. Wartość odżywcza takiej porcji wynosi 181 kcal.
Nasza opinia o makaronie nitka rosołowa Goliard
Nitka rosołowa marki Goliard to propozycja dla osób, które nie wyobrażają sobie zupy bez jajecznego makaronu o tradycyjnym smaku. Produkt poza mąkami z pszenicy zawiera również masę jajową, której zawartość odpowiada 3 jajom na 1 kg mąki. Dzięki zdrowemu składowi bez szkodliwych dodatków makaron wyróżnia się naturalnym smakiem. Komponuje się z rosołem albo zupą pomidorową, a dodatkowo nadaje im odpowiednią gęstość. Niestety obecność jajek sprawia, że makaron nie jest odpowiedni dla wegan i osób uczulonych na ten składnik.
Nitka rosołowa bardzo szybko się gotuje, odpowiednio pęcznieje i nie skleja się w trakcie przyrządzania. To, w połączeniu z dobrym smakiem, daje jeszcze więcej przyjemności z jedzenia ulubionych potraw.
Zaletą produktu jest również jego dostępność. Można go kupić w większości supermarketów w niewielkiej cenie, biorąc pod uwagę, że makaronem z jednego opakowania może się najeść aż 5 osób. Nitka rosołowa Goliard powinna przypaść do gustu wszystkim, którzy w sztuce kulinarnej cenią sobie tradycję i chętnie wybierają produkty polskiego pochodzenia.