codziennie nowe aktualizacje
Pizza mrożona Rigga z szynką i pieczarkami – informacje o produkcie
Marka pizz mrożonych Rigga to część międzynarodowej firmy Dr. Oetker, która jest jednym z największych producentów dodatków do pieczenia oraz przekąsek mrożonych.
Rigga z szynką i pieczarkami to pizza mrożona o dość tradycyjnym walorze smakowym. Wzbogacona jest o dodatek sosu czosnkowego. Oprócz tego, w składzie produktu znajdują się m.in: mąka pszenna, woda, szynka, ser edamski i ser mozzarella, pieczarki, sos, oleje roślinne palmowy i rzepakowy, mąka sojowa, maltodekstryna, cukier karmelizowany, aromat dymu wędzarniczego.
Produkt ten jest głęboko mrożony, więc należy przechowywać go w temperaturze nie wyższej niż -18°C. Aby przygotować pizzę do spożycia, należy nagrzać piekarnik do 2200C i umieścić w nim pizzę na środkowym poziomie w programie góra-dół. Czas pieczenia przekąski wynosi ok. 13-16 minut.
Pizza występuje w opakowaniu zawierającym jedną porcję produktu, tj. 270 g. Przekąska Rigga jest dostępna w większości sklepów spożywczych. Za jedno opakowanie pizzy zapłacimy ok. 8 złotych.
Nasza opinia o pizzy mrożonej Rigga z szynką i pieczarkami
Pizza mrożona Rigga z szynką i pieczarkami jest świetną alternatywą dla smakoszy tradycyjnych dań. Znakiem rozpoznawczym pizzy Rigga jest charakterystyczne grube ciasto, które jest puszyste i łagodne. Dobór składników w przekąsce oraz dodatek w postaci sosu czosnkowego sprawia, że pizza smakuje niemal jak ta przygotowana w domu.
Niestety pizza Rigga w swoim składzie zawiera olej palmowy i sporo węglowodanów. W związku z tym zaleca się ograniczone spożycie tego produktu. Ciekawostką jest fakt, że na spalenie tego produktu (635 kcal) potrzebujemy ok. 40 minut intensywnego biegu!
Podczas zakupu przekąski warto mieć na uwadze, że produkt zawiera alergeny takie jak: gluten, mleko, soja, pszenica, gorczyca.