1015 produktów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Ser feta Apetina

Producent: Arla Foods
Kategoria: Ser feta – skład, właściwości, zastosowanie
ser feta apetina

Ser feta Apetina

Producent: Arla Foods Kategoria: Ser feta – skład, właściwości, zastosowanie

4.0 Opinie (1)

Oznacz status produktu:

Ser feta Apetina – informacje o produkcie

Ser feta Apetina to produkt firmy Arla Foods – spółdzielczej firmy mleczarskiej tworzonej przez rolników z branży mleczarskiej, działającej od ponad 100 lat, właściciela marki Apetina.

Pod marką Apetina dostępne są różnego rodzaju sery nawiązujące do kuchni śródziemnomorskiej, w tym ser feta Apetina Original. Jest to biały ser typu śródziemnomorskiego, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ma postać kostek umieszczonych w zalewie solankowej. Występuje również w formie pojedynczego bloczku, a także w wersji bez laktozy.

W skład sera feta marki Apetina wchodzą: ser (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka, stabilizator: chlorek wapnia), zalewa solankowa (woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy).

100 gramów produktu dostarcza: 260 kcal (22 g tłuszczu, 15 g białka, 0,5 g węglowodanów)

Średnia cena sera feta Apetina to 12 złotych za opakowanie zawierające 200 gramów produktu.

Nasza opinia o serze feta Apetina

Ser feta Apetina Original to smaczny i aromatyczny ser, który świetnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju dań, w tym szczególnie sałatek. Sprzyja temu jego forma – jest pokrojony w kostki i umieszczony w zalewie. Znacznie skraca to więc czas przygotowania wybranej potrawy. Warto wspomnieć przy okazji również o jego praktycznym opakowaniu z możliwością wielokrotnego zamykania, co pozwala na dłuższe zachowanie świeżości już raz otwartego produktu.

Smak sera jest wyrazisty, a przy tym dość łagodny i niezbyt słony. Jego struktura jest zwarta, nieco sprężysta, a także krucha. Produkt ma przyjemny, zachęcający zapach i apetyczną barwę. Nieco wątpliwości może budzić przy tym jego skład. Na liście składników znaleźć bowiem można chlorek wapnia oraz kwas mlekowy. Poza tym ser zawiera same naturalne surowce.

Warto przy tym zaznaczyć, że nie jest to klasyczny ser feta. Nazwa „feta” jest bowiem prawnie chronioną nazwą zarezerwowaną dla oryginalnych produktów greckich wytwarzanych w specjalnych warunkach z mleka owczego lub mieszanki mleka owczego i koziego.

Cena sera feta Apetina jest dość przystępna, a jego producent to firma z długą historią i bogatym doświadczeniem w branży, niewątpliwie godna zaufania.

Opinie o Ser feta Apetina - dodaj:

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

89 − 85 =

Podobne