Czekolada Czekolada to niekwestionowana królowa słodyczy, która doczekała się nawet swojego święta - Światowy Dzień Czekolady obchodzimy 7 lipca. I choć smakołyk ten uchodzi za niezdrowy, to spożywany w umiarkowanych ilościach pozytywnie
Dżem Dżem znakomicie smakuje jako dodatek do kanapek, omletów lub naleśników. Nie dziwi więc, że króluje na stołach w wielu krajach. Śniadania bez niego nie wyobrażają sobie przede wszystkim Francuzi.
Kawa rozpuszczalna Kawa rozpuszczalna, mimo że nie cieszy się sympatią prawdziwych smakoszy, to jej popularność rośnie z roku na rok. Nie można bowiem odmówić jej zalet. Ma łagodny smak. A do tego łatwo się ją przyrządza i wygodnie pije bez
Czarna herbata Czy wiesz, że na świecie wypija się aż 20 mld filiżanek czarnej herbaty dziennie? To stawia ten aromatyczny napar w ścisłej czołówce najchętniej wybieranych napojów na każdym kontynencie. Czarna herbata przekonuje do siebie nie
Ryż biały Ryż biały należy do najchętniej wybieranych odmian ryżu w Polsce. Dzięki neutralnemu smakowi pasuje zarówno do słodkich, jak i wytrawnych
Makaron Makaron, choć jest symbolem kuchni włoskiej, gości na stołach na całym świecie. Zdrowy i apetyczny komponuje się z wieloma dodatkami, zapewniając bogactwo kulinarnych doznań.
Gotowe sosy w słoikach Sosy w słoikach obejmują szeroką gamę produktów w różnych smakach i o różnym przeznaczeniu. Należą do nich przede wszystkim sosy do dań obiadowych, na kanapki i do sałatek.
Zielona herbata Przez wielu nazywana najstarszym naparem świata, „napojem młodości”, lekiem na choroby – zielona herbata – wciąż zachwyca i wywołuje pozytywne emocje. Choć w Europie znana jest już od XVII wieku, to jej popularność nadal
Jogurty owocowe i smakowe Asortyment jogurtów smakowych dostępnych na rynku jest naprawdę szeroki – od tradycyjnych smaków owocowych takich jak truskawkowy, malinowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, owoce leśne, poprzez bardziej wyszukane, np. kokos i migdał,
Dania gotowe w puszkach Gotowe dania w puszkach to propozycja dla turystów, osób pracujących w terenie, wojskowych, a także dla tych, którzy nie zawsze mają czas na gotowanie, a potrzebują sycącego, wysokoenergetycznego posiłku. Puszki są praktyczniejsze