1015 produktów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Kiełbasa śląska Lidl Pikok

Producent: Lidl Pikok
Kategoria: Kiełbasa śląska – skład, wartości odżywcze, zastosowanie
kiełbasa śląska lidl

Kiełbasa śląska Lidl Pikok

Producent: Lidl Pikok Kategoria: Kiełbasa śląska – skład, wartości odżywcze, zastosowanie

3.4 Opinie (5)

Oznacz status produktu:

Kiełbasa śląska Lidl Pikok– informacje o produkcie

Kiełbasa śląska Lidl Pikok to produkt marki własnej sieci sklepów Lidl należącej do międzynarodowej grupy przedsiębiorstw Lidl.

Pod marką Lidl Pikok dostępne są różnego rodzaju wyroby mięsne, w tym kiełbasa śląska. Jest to kiełbasa wędzona, parzona, wytwarzana ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego (zawartość 90%). Wyrób znajduje się w naturalnej osłonce z jelita wieprzowego. Produkt dostępny jest wyłącznie w sieci sklepów Lidl.

W skład kiełbasy śląskiej Lidl Pikok wchodzą: mięso wieprzowe (90%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, hydrolizat białka rzepakowego i kukurydzianego, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, ekstrakty przypraw, aromaty, błonnik pszenny bezglutenowy, białko wieprzowe kolagenowe, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu, jelito wieprzowe (osłonka). Może zawierać produkty pochodne mleka (łącznie z laktozą), soję, pochodne zbóż zawierające gluten (pszenicy, jęczmienia i owsa), seler i gorczyce.

100 gramów produktu dostarcza: 248 kcal (20 g tłuszczu, 15 g białka, 2 g węglowodanów).

Średnia cena kiełbasy śląskiej Lidl Pikok to 20 złotych za 1 kilogram produktu.

Nasza opinia o kiełbasie śląskiej Lidl Pikok

Do największych zalet kiełbasy śląskiej Lidl Pikok należy wysoka zawartość mięsa – to aż 90%. Wprawdzie w sklepach bez trudu spotkać można wyroby tego typu z jeszcze większym udziałem mięsa, to jednak na ogólnym tle produkt wypada pod tym względem dobrze. Niestety pozostałe składniki na liście nie napawają optymizmem. Wszelkich dodatków jest tu naprawdę dużo – przeciwutleniacze, aromaty, środki konserwujące. Do produkcji kiełbasy użyto również wypełniaczy (skrobia, woda, błonnik, białko). Jej skład nie jest jednak najgorszy.

Warto z pewnością wspomnieć, że kiełbasa śląska Lidl Pikok jest całkiem smaczna. Dobrze smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Wyróżnia się przyjemnym aromatem wędzenia i zachęcającym złocistym kolorem. Ma atrakcyjną konsystencję, dobrze się kroi, nie rozpada się. Jej struktura jest jednolita, ale nie zupełnie gładka. Cena produktu jest przy tym bardzo korzystna.

Opinie o Kiełbasa śląska Lidl Pikok - dodaj:

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

5 + 1 =

Opinie o produkcie

  1. D DanJH

    Smaczna, dobra na grilla jak i na ognisko na patyk.

    5.0

  2. P Paweł

    Bardzo dobra ślaska. Poleca na zimno i na ciepło.

    5.0

  3. D Dziadek

    Pikok i Pilos....to dwa g...a z Polski Czech Holandii Danii Niemiec .

    1.0

  4. M Mus

    Za dużo chemi I te wypełniacze! Nie nadaje się do konsumpcji

    1.0

Podobne