1015 produktów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Kiełbasa śląska Sokołów

Producent: Sokołów
Kategoria: Kiełbasa śląska – skład, wartości odżywcze, zastosowanie
kiełbasa śląska sokołów

Kiełbasa śląska Sokołów

Producent: Sokołów Kategoria: Kiełbasa śląska – skład, wartości odżywcze, zastosowanie

1.0 Opinie (5)

Oznacz status produktu:

Kiełbasa śląska Sokołów – informacje o produkcie

Kiełbasa śląska Sokołów to produkt firmy Sokołów – jednego z największych producentów mięsa w Europie Centralno-Wschodniej, którego historia sięga korzeniami do 1899 roku.

Pod marką Sokołów dostępne są różnego rodzaju wędliny i wyroby mięsne, w tym kiełbasa śląska. Jest to kiełbasa wędzona, parzona, wytwarzana ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego (68%) z dodatkiem wołowiny (5%). Ma postać batonów o długości 12-13 cm.

W skład kiełbasy śląskiej Sokołów wchodzą: mięso wieprzowe 68%, woda, mięso wołowe 5%, skrobia ziemniaczana, tłuszcz wieprzowy, sól, białko sokowe, stabilizatory: trifosforany, difosforany, przyprawy, błonnik sojowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, regulatory kwasowości: octany sodu, lakton kwasu glukonowego, barwnik: koszenila, przeciwutleniacz askorbinian sodu, barwnik: koszenila, substancja konserwująca: azotyn sodu.

100 gramów produktu dostarcza: 289 kcal (25 g tłuszczu, 13 g białka, 2,5 g węglowodanów).

Średnia cena kiełbasy śląskiej Sokołów to 35-40 złotych za 1 kilogram produktu.

Nasza opinia o kiełbasie śląskiej Sokołów

Kiełbasa śląska Sokołów to wyrób mięsny, którego jakość trudno określić jako wysoką. Wystarczy zresztą rzut oka na jego skład – lista składników jest bardzo długa i nie brakuje na niej sztucznych dodatków i substancji. Znaleźć tu można środki konserwujące, stabilizatory, wzmacniacze smaku, barwniki i przeciwutleniacze. Mało tego, bo kiełbasa zawiera wypełniacze (tłuszcz wieprzowy, woda, białko, skrobia). Zawartość mięsa jest dość niska – to zaledwie 73%. W tym zwraca uwagę dodatek mięsa wołowego.

Produkt nie zachwyca również smakiem. Ma jednak dość przyjemny i zachęcający aromat wędzenia, a także wyraźną nutę pieprzu i czosnku. Wyróżnia się ponadto atrakcyjną barwą – złocistą i apetyczną. Niewiele można zarzucić jej konsystencji – ma dość jednolitą strukturę bez wyczuwalnych chrząstek, łatwo się kroi i nie rozpada się. Wydaje się przy tym jednak nieco zbyt tłusta. Cena kiełbasy jest dość korzystna.

Opinie o Kiełbasa śląska Sokołów - dodaj:

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

− 1 = 5

Opinie o produkcie

  1. J Jedrek

    Po kilku latach zakupu to był ostatni raz kiedy kupiłem tą kiełbasę

    1.0

  2. R Rena

    Obrzydliwa! Po podgrzaniu jedynie co ma "stabilne" to dość grubą skóra. To, co wewnątrz to tłusta miazga. Najgorsza śląska

    1.0

  3. M Marija

    Żona teraz wyciagła na grilu z kiełbasy jakąś niebieska folie a mi ostatnio cks chrupało po zebach myslałem ze jakis zab sie uszczerbił ale nie.Nie polecam :/

    1.0

  4. 1 1951

    Bazrdzo wsółczuję ślązakom że jedzą takie świństwo.

    1.0

  5. AS Arek Sadoch

    Witam w tych czasach niema sląskiej teraz wszystko robia z gówna i piszą ze sląska psuja opinie naprawde dobrej Marce !!! Sląska to była kiedyś

    1.0

Podobne