527 produktów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Margaryna Kasia

Producent: Unilever
Kategoria: Margaryna – tańszy zastępnik masła czy produkt wysokiej jakości?
margaryna-kasia

Margaryna Kasia

Producent: Unilever Kategoria: Margaryna – tańszy zastępnik masła czy produkt wysokiej jakości?

1.0 Opinie (2)

Oznacz status produktu:
  • margaryna
  • margaryna Kasia

Margaryna Kasia – informacje o produkcie

Margaryna Kasia to produkt spożywczy firmy Unilever – firmy z wieloletnią tradycją, zajmującej się produkcją spożywczą, właściciela wielu znanych i cenionych marek.

Jest to margaryna sprzedawana w kostce, przeznaczona do pieczenia oraz smażenia. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako składnik ciast i innych wypieków cukierniczych. Wytwarzana jest na bazie olejów roślinnych (zawartość 70%). Nie zawiera środków konserwujących. Obecna jest na rynku od wielu lat.

Produkt dostępny jest również w wersji bez laktozy (Kasia bez laktozy) oraz jako margaryna stanowiąca składnik m.in. kremów (Kasia maślany smak).

W skład margaryny Kasia wchodzą: oleje i tłuszcze roślinne 70% (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (lecytyna (słonecznikowa), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól 0,2, naturalny aromat, regulator kwasowości (kwas mlekowy), witaminy (A,D).

100 gramów produktu dostarcza: 619 kcal (70 g tłuszczu, <0,5 g węglowodanów, 0 g białka).

Średnia cena margaryny Kasia to 4 złote za opakowanie zawierające 250 gramów produktu.

Nasza opinia o margarynie Kasia

Margaryna Kasia to bardzo znany i chętnie produkt, który nie bez przyczyny jest obecny na rynku od wielu lat. Ta niesłabnąca popularność to zaś przede wszystkim zasługa wysokiej jakości produktu.

Za dobrą sławę margaryny Kasia odpowiedzialny jest w pierwszej mierze dobry i bezpieczny skład – produkt wytwarzany jest na bazie tłuszczów roślinnych, których zawartość to aż 70%.

Niezaprzeczalnym atutem jest również brak utwardzonych tłuszczów oraz konserwantów, uznawanych za szkodliwe dla zdrowia. Do jej zalet zalicza się ponadto naturalny smak. Wypieki powstałe z użyciem margaryny Kasia są zwykle udane i bardzo smaczne.

Cena margaryny Kasia jest przy tym bardzo korzystna. Jej producent to zaś znana i ceniona firma, która korzeniami sięga do początków XX wieku.

Opinie o Margaryna Kasia - dodaj:

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

69 − 67 =

Opinie o produkcie

  1. S Steven

    oleje i tłuszcze roślinne 70% (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (lecytyna (słonecznikowa), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Od kiedy olej palmowy uznawany jest za zdrowy.

    1.0

  2. U upieczona

    syf

    1.0

Podobne