556 produktów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Margaryna Palma

Producent: Bielmar
Kategoria: Margaryna – tańszy zastępnik masła czy produkt wysokiej jakości?
margaryna palma

Margaryna Palma

Producent: Bielmar Kategoria: Margaryna – tańszy zastępnik masła czy produkt wysokiej jakości?

4.0 Opinie (1)

Oznacz status produktu:
  • margaryna
  • margaryna Palma
  • Palma

Margaryna Palma – informacje o produkcie

Margaryna Palma to produkt firmy Bielmar – działającej od 1945 roku, jednego z największego producentów tłuszczów roślinnych w Polsce.

Jest to margaryna przeznaczona do pieczenia i smażenia. Wytwarzana jest na bazie tłuszczów i olejów roślinnych, z użyciem ukwaszonego mleka. Nie zawiera konserwantów. Dostępna jest w kostkach pakowanych w złote opakowanie z obrazkiem ciemnoskórego chłopca i palmy – charakterystyczne złota obwoluta i rysunek po raz pierwszy pojawiły się w 1992 roku i pozostały niezmienne do dziś.

Margaryna Palma w klasycznej wersji zawiera 80% tłuszczu. Dostępna jest również jako produkt o zawartości tłuszczu wynoszącej 70%. Jej pierwowzór wyprodukowano w 1972 roku.

W skład Margaryny Palma wchodzą: oleje roślinne - słonecznikowy i rzepakowy w zmiennych proporcjach, palmowy 15,9 %, tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorniony, woda, mleko ukwaszone, sól (0,3%), cukier, emulgatory (mono-i diglicerydy słonecznikowa), aromat, barwnik (karoteny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy A i D.

100 gramów produktu dostarcza: 722 kcal (80 g tłuszczu, 05 g węglowodanów, 0,10 g białka).

Średnia cena Margaryny Palma to 3 złote za opakowanie zawierające 250 gramów produktu.

Nasza opinia na temat Margaryny Palma

Margaryna Palma to produkt, który śmiało można nazwać kultowym. Na rynku obecna jest od 50 lat, a jej popularność do dziś nie osłabła. Uchodzi przy tym często za szkodliwy – przede wszystkim z uwagi na zawartość tłuszczów trans wpływających niekorzystnie na zdrowie, których spożycie zaleca się znacznie ograniczać. Nie jest też źródłem żadnych wartości odżywczych, które można by uznać za cenne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Wypieki sporządzane z użyciem Margaryny Palma są jednak dość smaczne. Jej okazjonalne spożycie nie powinno też w sposób istotny wpłynąć na zdrowie i samopoczucie. Warto również wspomnieć, że produkt nie zawiera środków konserwujących.

Do atutów Margaryny Palma zaliczyć można przystępną cenę. Jej producent to natomiast ceniona i uznana firma z ponad 90-letnią tradycją.

Opinie o Margaryna Palma - dodaj:

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

+ 80 = 89

Podobne